Moederdag

Ontstaan van Moederdag

De oorspronkelijke Moederdag begon in het oude Griekenland. Hier werden niet moeders zoals wij die kennen in het zonnetje gezet maar de godin Rhea, de moeder van alle goden.

Pas veel later in de zeventiende eeuw werd in het Verenigd Koninkrijk een 'Moeder Zondag' gevierd. Deze zondag die voor Pasen viel was de dag dat veel bedienden terug naar hun geboortehuis gingen om een dag met hun moeder door te brengen. Hier brachten ze ook een speciaal gebak mee. Een gebakje aan je moeder op Moederdag geven gaat dus al een tijdje terug!

De hedendaagse Moederdag

Moederdag zoals wij het tegenwoordig kennen is bedacht in 1907 door Anna Marie Jarvis in de Verenigde Staten van Amerika. Haar moeder was helaas overleden op de tweede zondag van Mei in 1906 en ze wilde graag iets doen om een eerbetoon aan alle moeders te geven.

Hierop werd een samenwerking met scholen, politici en bedrijven gesloten en het resultaat ervan was dat de Gouverneur van West-Virginia iedereen op tweede Zondag van Mei in 1910 op riep om Moederdag te vieren. Een paar jaar later in 1914 besloot President Wilson dat de tweede Zondag in Mei een nationale feestdag 'Mother's Day' zou worden.

Moederdag in Nederland

Het heeft nog een aantal jaren moeten duren voordat Moederdag ook in Nederland werd gevierd, maar in 1924 was het zo ver. Uiteindelijk wilde de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde met Moederdag meer bloemenverkoop realiseren in Nederland maar uiteindelijk is Moederdag gewoon een dag geworden om je moeder in het zonnetje te zetten.

Waar je normaal je moeder een bloemetje geeft, kan je dus net als in de zeventiende eeuw je moeder ook een ambachtelijk stuk gebak geven, of natuurlijk opsturen via brievenbusbanket.nl met een leuk persoonlijk kaartje erbij.

We weten zeker dat je moeder dit Moederdag Cadeau onwijs zal waarderen.

Zo kan je je moeder bijvoorbeeld een heerlijk stuk Walnoot Sinaasappel Banket opsturen, of wellicht zelfs een Walnoot Sinaasappel Banket Large of Extra Large, zodat ze er nog langer van kan smullen.

Een gebakje dat altijd wordt gewaardeerd is natuurlijk ons Chocolade Banket en uiteraard ook verkrijgbaar in Large of Extra Large.

Ook kan je kiezen om een combinatie box te sturen zodat je moeder zelfs van twee tot vier soorten ambachtelijk banket kan proeven. Zo heb je bijvoorbeeld ook de Combinatiebox Chocolade x Walnoot Sinaasappel Banket.

Kortom, een gebakje aan je moeder geven voor Moederdag was nog nooit zo makkelijk met brievenbusbanket.nl!