Vaderdag

Vaderdag is de dag waarop je je vader bedankt voor hun vaderschap en ook de invloed van vaders op de samenleving wordt gevierd. Op deze dag is het doorgaans leuk om je vader daarvoor een Vaderdag Cadeau te geven!

In Nederland vieren we Vaderdag op de derde Zondag in Juni maar in België wordt Vaderdag op de tweede Zondag van Juni gevierd. Het is een steeds meer populair wordende speciale dag voor papa en het heeft zijn oorsprong liggen in het ontstaan van Moederdag en het geven van Moederdag Cadeaus.

Ook bij Vaderdag is het tegenwoordig normaal om een leuk cadeautje te geven, vroeger was dit voornamelijk een fles whisky of een stropdas, maar tegenwoordig mag je gelukkig veel breder denken bij het geven van een cadeautje voor je vader, zo zou je zelfs een heerlijk gebak door de brievenbus kunnen opsturen naar je vader in Nederland of België. Voor meer informatie over hoe de verzending kijk je op onze pagina verzenden en bezorgen.

Vaderdag is waarschijnlijk ontstaan en geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit Washington, zij wilde haar vader, William Jackson Smart graag eren aangezien hij een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog was die helaas weduwnaar was geworden nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen Sonora volwassen geworden was wilde ze graag het doorzettingsvermogen van haar vader complimenteren en hem een hart onder de riem steken. Hier bedacht ze Vaderdag, geïnspireerd door Anna Jarvis die Moederdag een jaar eerder had gelanceerd. De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 Juni 1910 in Spokane in de staat Washington. Pas later steunde in 1924 President Coolidge het idee om Vaderdag te vieren maar het congres dat destijds alleen uit mannen bestond ging dit tegen. Uiteindelijk was het pas een officieel erkende dag in de Verenigde Staten van Amerika toen President Nixon in 1972 het officieel maakte.

In Nederland heeft het gelukkig niet zo lang hoeven duren, hier vieren we al vanaf 1937 Vaderdag, alleen wel in de maand Oktober gek genoeg. Dit werd vanaf 1948 de dag die we nu nog steeds gebruiken, de derde Zondag van Juni. Alleen België viert Vaderdag op de tweede Zondag van Juni.

Zorg dat je je vader dit jaar eens extra verwend met een heerlijke taart door de brievenbus, want zeg nou zelf, bij mannen gaat de liefde toch vaak nog steeds gewoon door de maag. Zo kun je kiezen uit een heerlijk Haagsche Hopjes Banket in de maten Large of Extra Large of bijvoorbeeld een Chocolade Banket die ook zeker verkrijgbaar zijn in de maten Large of Extra Large voor de vaders die net wat meer honger hebben.

Ook een combinatie tussen Haagsche Hopjes en Chocolade Banket is gemakkelijk te bestellen in onze categorie Combinatie Banket, een heerlijk en makkelijk Vaderdag Cadeau om te laten bezorgen door brievenbusbanket.nl!